Un Bosc de Taules

L’u de maig de 2001 s’inaugurava a l'Avinguda Francesc Macià de Parets, les escultures que el artistes Lluís Doñate, Albert Valera i Maria Josep Forcadell van realitzar a partir de dibuixos de diversos escolars de Parets del Vallès. És el Bosc de taules, sis peces d’acer i de bronze que reben els noms de taula dels animals, dels circuits, del mar, del sol, dels nostres amics i taula parada. Estan situades a l’espai comprès entre Can Moragues i l’Avinguda Francesc Macià.

Les taules estan ubicades establint un diàleg amb els arbres, les plantes i els camins d’ aquesta zona verda. Així es configura la relació natura-escultura que està en l’origen de la idea que pot constituir una singularitat i una aportació creativa feta des de la mateixa població de Parets.

Set cents escolars, d’entre cinc i set anys dels col·legis Lluís Piquer, Pompeu Fabra, Pau Vila, ACESCO i Nostra Senyora de Montserrat van participar en aquest projecte que es va convocar a partir de l’exposició 'Espais per la mirada', el febrer de 1999. Una selecció dels seus dibuixos i les seves idees van adquirir forma tridimensional en l’obra dels escultors Doñate, Forcadell i Valera.

En cada treball s'hi reuneixen entre vuit i dotze imatges dibuixades pels nens, algunes de les quals tenen forma tridimensional i altres estan gravades sobre planxes d’acer. Les taules mesuren 120 cms de llarg per 90 d’ample i 88 d’alçada i totes contenen elements pintats en colors vius, amb pintures resistents a l’acció dels agents atmosfèrics. El bosc de taules va ser pensat amb la intenció de posar en relleu la creativitat infantil, promoure una experiència artística d’autoria col·lectiva i començar la configuració d’ un espai peculiar, propi i identificador de la població.