Jornades Europees del Patrimoni

Parets del Vallès és un dels 220 pobles de Catalunya que participen aquest any a les Jornades Europees del Patrimoni.  Les jornades, que a Catalunya coordina l’Agència Catalana del Patrimoni cultural, permeten conèixer la riquesa cultural i patrimonial dels municipis adherits, descobrir llocs històrics i arquitectura monumental.

Les Jornades Europees del Patrimoni es celebraran aquest any 2015 els dies 9, 10 i 18 d'octubre.  L' oferta de Parets del Vallès en el marc d`aquesta activitat  són tres visites guiades a tres masies insignes de la població.  El divendres 9 d'octubre a les cinc de la tarda es podrà visitar les instal.lacions de la masia La Marineta situada al Polígon Industrial Llevant de la població. El dissabte 10 d'octubre a les dotze del migdia s`oferta la possibilitat de conèixer d’aprop la Torre d’en Malla, una Torre emblemàtica de la població ubicada en terrenys de Gallecs. I el diumenge 18 d'octubre, també a migdia, la darrera visita proposa visitar la Torre de Cellers, considerada  per la Generalitat com el castell mes ben conservat de Catalunya.

Totes les visites compten amb les explicacions d’una historiadora qualificada. Per participar a les visites cal inscripció prèvia que es podrà formalitzar al Centre Cultural Can Rajoler, en horari de 9 a 14 h i els dijous també a la tarda de 16 a 19h o bé trucant per telèfon al 93 573 98 00.